Haluatko tienata rahaa kotoa käsin? Parhaat vinkit

Kaikilla meillä on niitä hetkiä aamulla herätessä, kun tekisi mieli painaa torkkunappia ja jäädä peiton alle nukkumaan vielä hetkeksi. Entä jos voisitkin tehdä niin, ja herätä itsellesi sopivampaan kellonaikaan? Yrittäjyys on houkutteleva vaihtoehto itsenäisyyttä ja itsemääräämisoikeutta kaipaavalle, mutta harppaus kokopäiväiseksi yrittäjäksi on iso. Tässä artikkelissa annamme parhaat vinkit siihen, kuinka voit alkaa työskennellä kotoa käsin, ilman suuria investointeja tai riskiä.

Kotoa käsin työskentelyssä on paljon etuja, joista ilmiselvin on varmasti se, että ei tarvitse tehdä päivittäin työmatkaa. Vaikka työaika olisikin sidottu tiettyyn aikaan, pelkästään työmatkailun vähentäminen tuo paljon lisää vapaa-aikaa päivään. Monet skippaavat myös aamuisen ehostautumisen ja säästävät näin kallisarvoisia minuutteja päivästään, mutta emme suosittele silti ilmaantumaan videopalaveriin suoraan sängystä.

Olet varmasti jo törmännyt verkossa ehdotuksiin tutkimuksiin osallistumisesta. Tutkimukset monesti venähtävät pidemmiksi kuin odotettu, ja palkkiot ovat muutamia kymmeniä senttejä. Työ on myös hyvin itseään toistavaa eikä soveltuvia tutkimuksia aina löydy.

Jos haluat työskentelypisteen sijainnin lisäksi määritellä myös omat työaikasi, sinulla on paljon vaihtoehtoja erilaisten freelance-sivustojen valikoimissa. Mieti hetki onko sinulla jokin tietty taito tai osaaminen, jota ei ole kaikilla muilla?

Ideoita sormistaan näppärille – myy käsitöitä

Loistitko yläasteen kuvataiteen tunneilla? Nautitko virkkauksesta tai neulonnasta? Muuta harrastuksesi pienimuotoiseksi yritysideaksi ja ala myymään tuotoksiasi. Esimerkiksi Etsy ja monet netin kauppapaikat kuten Tori.fi ovat mainio vaihtoehto käsitöiden myyntiin. Aloita puuhasteluiden lomassa oma sosiaalinen media esim. Instagramiin, jotta saat luomuksiasi näkyville. Monet ihmiset maksavat maltaita kustomoiduista käsitöistä, kuten ristipistoista, kaulahuiveista ja lapasista. Tärkeää on ajatella laajasti ja hakeutua verkossa alustoille, joilla potentiaaliset asiakkaasikin ovat. Oman verkkokaupan perustaminen saattaa olla viisasta, jos myyntiä alkaa tulla reilummin ja saat sosiaalisen mediasi kautta seuraajia. Lue lisää verkkokaupan perustamisesta seuraavan otsikon alta.

Perusta verkkokauppa

Jos sen sijaan sinulla on silmää suosituille tuotteille, mutta ei välttämättä omia taitoja tai haluja valmistaa niitä itse, perusta verkkokauppa. Oletko aina trendin harjalla ja tietoinen tämän hetken suosituimmista tuotteista? Verkkokaupan perustamiseen ei aina tarvita edes varastoa, vaan voit tilata tuotteet maahantuojalta sitä mukaa kun saat tilauksia. Verkkokaupan perustaminen on tänä päivänä hyvin simppeliä ja voit hankkia valmiin verkkokauppapohjan helposti minuuteissa.

Freelance -työskentely on nykyaikaa

Ehkäpä et ole kovin näppärä sormistasi, mutta sinulla on teknologista osaamista. Mieti hetki mikä olisi sellainen taito, jonka voisit kaupallistaa helposti. Esimerkiksi jos olet oikea Excel velho, voit

löytää freelancer sivustoilta helposti työkeikkoja joissa, pääset hyödyntämään taitojasi. Yrityksillä ei aina ole työntekijöitä, jotka hoitaisivat pieniä simppeleitä MS Office – tehtäviä, sillä tarvetta palvelulle on sen verran harvoin, että ei kannata palkata uutta työntekijää.

Sen sijaan yritykset palkkaavat freelancereita, jotka tekevät työtä joko urakkahinnoittelulla tai tuntipalkalla. Suosituimmat alustat freelancereille ovat UpWork ja Freelancer.fi.

Valmiissa freelancer alustoissa on se hyvä puoli, että alusta huolehtii oikeuksistasi, ja vaatii asiakkaita rekisteröitymään ja tunnistautumaan palveluun. Tämä vähentää riskiä huijatuksi tulemisesta, joten aloittelijoiden on suositeltavaa pysytellä tällaisten freelance sivustojen suojissa.

Opiskele kokonaan uusi taito kotoa käsin

Oletko miettinyt alanvaihtoa? Ohjelmointi on taito, jonka voit oppia itsenäisesti omasta kotoa käsin, kunhan sinulla on vain pääsy tietokoneelle. Ainoa tärkeä vaatimus on se, että olet valmis etsimään itse aktiivisesti tietoa netistä. Voit opetella ohjelmointia täysin ilmaiseksi, sillä netti on pullollaan täysin ilmaisia resursseja aloittelevien koodarien avuksi. Kannattaa lukea muiden aloittelijoiden kokemuksia, voit yllättyä kuinka nopeasti ihmiset ovat saaneet ensimmäiset etätyö positionsa ohjelmoijana! Etenkin iGaming -alalla on ohjelmoijille paljon töitä, sillä parhaat nettikasinot etsivät aina uusia ohjelmoijia.

Monet verkkosivujen kehittäjät eivät ole koodareita, vaan tarjoavat palveluita valmiiden verkkosivujen asentajana. Asennustapa on varsin helppo opetella ja automatisoida, asiakkaatkin ovat tyytyväisiä, kun heidän ei tarvitse tuhlata paljoa aikaa verkkosivujen kanssa taisteluun.

Freelancer sivustoilla voi löytää lukuisia avunpyyntöjä ”WordPress asentajille” ja vastaaville verkkosivujen asentajille. Kannattaa siis ehdottomasti tarkistaa tämä mahdollisuus!

Verkkosivuille tarvitaan aina valokuvia ja grafiikkaa, joten valokuvaajille ja graafisille suunnittelijoille on aina kysyntää. Mikäli omistat jo kameran, perehdy stock-valokuvien kuvaamiseen. Stock valokuvat ovat valokuvia, joita esimerkiksi uutissivustot ostavat, kun eivät halua itse ottaa omia valokuviaan.

Jos koodi ei taitu sormissasi, mutta näppäimistö pysyy kuitenkin käsissä, kokeile data-entryä tai freelance kirjoittamista. Näistä data entry on helpompi aloittelijalle, tarvitset vain perustiedot MS Office tuotteista ja näppärät näpit. Jos taas olet hyvä puhumaan, tai ehkä kirjoittamiasi tekstejä on aiemmin kehuttu, ala harjoittelemaan kirjoittamista! Freelance kirjoittaminen on laaja ala, ja voit valita itseäsi kiinnostavan aiheen, josta kirjoittaa.

Onko pääsi jo pyörällä eri mahdollisuuksista? Älä huoli, mieti rauhassa omia vahvuuksiasi ja etsi freelancer sivustoilta tietoa osaamistasi vastaavista työkeikoista. Jos tuntuu siltä, että osaamisesi ei ole helposti digitalisoitavaa, se ei ole mikään huono asia. Voit harkita esimerkiksi koiranulkoilutuspalvelun perustamista, jos nautit ulkoilusta ja haluat työskennellä enemmän omin ehdoin. Onnea matkaan!

Vastaa