Pelaaminen ja jännitys

Monet pelaajista pelaavat ajankulutukseen, mutta myös hakeakseen lisäjännitystä. Osa pelaajista on sitten nimenomaan hakemassa niitä isoja miljoonavoittoja, joita aina keskimäärin kerran kuukaudessa jaetaan jonnekin Eurooppaan – mutta pelaajia on miljoonia, joten isot voitot ovat ERITTÄIN epätodennäköisiä ja pelaajien on oikeasti syytä miettiä kolikko- ja automaattipelaaminen vapaa-ajan harrastuksena, josta pitää olla valmis maksamaan. Sitä varten kannattaa pelaajan oikeasti tehdä itselle selväksi myös se oma pelibudjetti, sekä kuinka paljon on valmis käyttämään siitä ajastaan pelaamiselle. Aivan samalla tavalla kuin se tennistunti tai uimahallin tunnit olisivat siellä kalenterissa, samalla tavalla voit ajatella myös oman pelaamisen.

Pelaamisessa onnistuminen ja voittojen saaminen antaa kiksejä ja sitä kautta hyvänolontunnetta, jopa silloin kuin saatu voitto on pienempi kuin kierrospanostus – mutta pitkällä aikajänteellä pelaamisen jännitys ja pelaamiseen liittyvät odotukset saattavat jopa aiheuttaa ahdistusta, ja panonomaista pelaamista – silloin pitäisi ottaa taukoa pelaamiseen. Eivät ne pelit mihinkään katoa, ja parin viikon tauko pelaamisesta voi välillä olla hyväkin asia. Samalla voi miettiä muutenkin oman kehon ja mielen hyvinvointia.

Otetaan esimerkkinä viime vuosina esille tullut hyvinvointimarkkinoiden trendituote, CBD-öljy. Sillä kerrotaan olevan hyviä vaikutuksia niin uneen kuin ahdistukse hallintaan sekä rentoutumiseen. Lue lisää täältä siitä, miten CBD-öljy vaikuttaa, ja vaikka se on tuotettu hamppu-kasvista, ei se ole millään muotoa huumausaine.

Oman kehon tasapaino

Jotta pelaaminen ei menisi överiksi, on hyvä oppia kuuntelemaan omaa kehoaan ja pitää itsestään huolta. Pelaaminen saattaa nimittäin oikeasti aiheuttaa ongelmia siinä vaiheessa, kun et enää osaa irrottautua pelaamisesta, ja se vie sinua, etkä sinä pelaamista. Siksi tauot ja muiden asioiden tekeminen ovat erittäin tärkeitä, jotta se pelaamisen ilo ja jännitys ovat siellä odottamassa jatkossakin.

Oletko esimerkiksi kokeillut kesken pelaamisen, puolen tunnin kävelylenkkiä puistossa, ulkona – nimittäin jo puolen tunnin rauhallinenkin kävely ilman älylaitteita, antaa silmillesi ja myös aivoillesi hyvän lepohetken ja mahdollisuuden resetoida ne tuhannet viestiärsykkeet, jotka ovat jääneet jumiin lisäviestien vain tullessa jonoon. Harvoin nimittäin pystymme keskittymään vain pelaamiseeen vaan taustalla voivat pauhuta televisio ja toisessa monitorissa voi olla jotain muuta meneillään. Pitämällä taukoja, jaksaa paremmin, ja ymmärtää paremmin mitä on tekemässä ja paljon siihen on käyttänyt aikaa ja ehkä myös rahaa.

Tee budjetit

Budjetin teko sinällään on helppoa, niin yritysmaailmassa kuin omassa elämässä – ongelma tulee siinä vaiheessa, kun budjetissa pitäisi pysyä. Jos siis haluat oikeasti hallita pelaamistasi ja rajoittaa sitä, ettei se lähde käsistä, tee sellainen budjetti, joka on sinulle ok taloudellisesti – äläkä lähde heti sitten muuttelemaan sitä. Taloudellisesti tuloillesi sopiva menobudjetti mahdollistaa pelaamisen luoduissa raameissa – voit sitten lisätä siihen aikataulut, ja jos jäät voitolle, sitä paremmin – ei se häviäminen ole missään mielin pakollista, se vain on todennäköistä- mutta aina joku voittaa ne isotkin voitot! Ja kohta lähestytään jo 20 miljoonan euron haamurajaa nimenomaan Microgamingin miljoonavoitoissa.

Positiivinen jännitys

Pieni jännitys on hyväksi, mutta rahapelaamisen kanssa pitää olla tarkkana. Kaikista pelaajista 2-4% ei osaa hallita pelaamisensa määrää, ja siitä tulee ongelma. Ongelma voi olla liiallinen pelaaminen ajankanssa, tai liiallinen häviäminen. Suurin osa pelaajista ymmärtää, että kyse on täysin sattumasta, ja välillä voittaa, mutta pitää olla rehellinen itselleen – ja seurata, miten oikeasti pelaa.

Pelaaminen on kivaa, ja uusia pelejä tulee pelattavaksi koko ajan, pidetään siis jatkossakin taukoja ja tehdään muutakin kuin vain pelataan rahapelejä, niin rahapelit ovat jatkossakin osa vapaa-ajan viiihdettämme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *