Pelipöytien kruunamaton kuningaspeli: pokeri

Jos olet joskus pelannut pokeria, tiedät, että sen pelaamiseen jää helposti kiinni. Pokeri on yksi niitä harvoja uhka- ja rahapelejä, joista voi saada itselleen todellisen ammatin. Tai kuten eräät suomalaiset pokeriammattilaiset ovat tehneet, polun kohti sijoittajamiljonääriyttä.

Mikä on sitten paras pokerisivusto? Pokerista kun kerrotaan tarinoita ympäri internettiä ja erilaisia oppaita on tarjolla vasta-aloittajista ammattilaisiin saakka. Monet ammattilaisista ovat kertoneet kuukausien kestävistä kuivista jaksoista, jolloin isot voitot vain menevät toinen toisensa jälkeen toisille pelaajille, ja tuntuu, että mikään ei onnistu. Pokeriammattilaiset ovatkin sanoneet, ettei pokerinpeluu ammattilaistasolla todellakaan sovi kaikille, mutta parhaat ansaitsevatkin sitten miljoonia.

Ketkä sitten ovat vuonna 2021 parhaita maailmassa, mistä löytyy isoimmat potit, ja miten suomalaisilla menee maailman pokeriturnauksissa? Viimeiset puolitoista vuotta pokeriammattilaiset ovat olleet kovilla koronan vuoksi. Pokeriturnauksia on peruttu ja osa siirretty nettiturnauksiksi, mutta kaikki pokerinpelaajat tietävät, että netissä pelaaminen on aivan eri asia, kuin olla läsnä usean päivän turnauksessa, missä finaalipöydässä on jaossa miljoonia dollareita tai euroja.

Scoop 2021

PokerStars tuo vuodelle 2021 Spring Championship of Online Poker turnauksen, missä on yhteensä ennätykselliset 100 miljoonaa dollaria voittorahoja, ja pelit pelataan huhtikuun aikana. Kaikkiaan turnaus sisältää itseasiassa 306 pienempää online turnausta ja kuusi pääkilpailua – SCOOP 2021 antaa mahdollisuuden kaiken tasoisille pokerinpelaajille lähteä miljoonajahtiin.

Vuonna 2020 SCOOP sisälsi yli 80 tapahtumaa ja 85 miljoonaa dollaria palkintorahoina, jotka kylläkin turnauksen kestäessä nousivat peräti 185 miljoonaa dollariin!

Jos sitten katsoo tämän hetken parhaiten tienanneiden listaa viimeisten 12 kuukauden ajalta, huomataan, että tapahtumia ja pelattavaa on vähemmän.

Suomalaiset pokerimiljonäärit

Lista ykkösenä on Bosnia& Hertsegovinasta kotoisin oleva Almedin Imsirovic joka on viimeisen vuoden aikana noukkinut 1,5 miljoonaa voittorahoina. Kakkosena on sitten amerikankiinalainen Qing Liu 1,1 miljoonan voittopotillaan. Suomalaisia ei ole 50 parhaan listauksessa ainakaan The HendonMob sivustolla. Sivuston listauksessa ei suomalaisia ole viimeisen vuoden ajalta, mutta sen sijaan kautta-aikojen maalistauksessa on ykkösenä Patrik Antonius eli 12 miljoonalla dollarilla, kakkosena Juha Helppi vajaalla kahdeksalla ja kolmantena Joni Jouhkimainen vajaalla neljällä miljoonalla dollarilla. Listauksesta löytyy vajaat 30 suomalaita pokerimiljonääriä. Antonius on esimerkiksi pelannut pokeria ammattimaisesti jo vuodesta 2002 asti.

Jos joskus olet miettinyt, mitä pokeriammattilaisuus vaatii, niin Iltalehti haastatteli viime vuonna Henri Koivistoa, joka kertoi pelanneensa ja opiskelleensa yli 20 000 tuntia pokeria! Henri on tuolla edellä mainitulla listalla suomalaisista sijalla 80.

Ja Hesari haastatteli pokeriammattilaispelaaja Pauli Äyrästä, mitä hän haluaisi voittorahoillaan tehdä, ja vastaus oli, että hän toivoisi omistavansa jääkiekkoseuran. NHL-joukkueet ovat kuitenkin sellaisissa hinnoissa, ettei niitä pokerivoitoilla pysty kukaan ostamaan. Mutta Pauli on siinä mielessä myös peluri, että hän on sijoittanut rahansa esimerkiksi Teslan osakkeisiin.

Mikä tekee pokerista niin erikoisen?

Pokeri on täysin onnenpeli, mutta turnauksissa on kyse paljon muustakin kuin vain kortin sattumasta. Pelaajan pitää osata ”lukea” toisia pelaajia, ja millä tavalla nämä pelaavat. Pelaajista osa ns. bluffaa ja osa pelaa vain ja ainostaan silloin, kuin heillä oikeasti on pelattava käsi. Pokerinpeluussa on paljolti kyse myös korttien todennäköisyyksien ymmärtämisestä eri pelin vaiheissa, sekä se, että kun panokset nousevat, saattaa myös pelurin käytös muuttua. Pokerin pelaajan ei pidä koskaan pelätä menettää koko potti, mitä pelissä on – sillä silloin ei voi voittaa mitään suurta. Jokainen suuri miljoonavoitto vaatii yhdistelmän onnea ja pokeritaitoa, ja siksi pokeri on käytännössä niitä ainoita kasinopelejä, joita voi ammatikseen pelata.

Jos muuten katsoo maailman korttipelaamista, niin joissain maissa voi ammattilaisena pelata Bridgeä  ja varsinkin USA:ssa ja Aasiassa jopa Pokemon korteilla sekä Heartstone-korteilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *