CS:GO palkintoja jaettu yli 100 miljoonaa

Siinä missä Dota2 maailman turnaukset ovat viime vuosina hallinneet turnausten palkintorahoja, ovat myös CS:GO turnaukset alkaneet saada osansa isoista rahoista. Viime viikolla kiinassa pidettiin Tencent Esports Global Summit, jossa käsiteltiin koko alan tilannetta ja varsinkin sponsorointia, turnausformaatteja sekä uusi yhteistyökuvioita.

Dota2 tuleva The Internation 10 on kerännyt kaikkien aikojen suurimman palkintopotin jo ohittaen viime vuotisen 34,33 miljoonan potin. Syy miksi Dota2 The International potti kasvaa, johtuu siitä että Valve siirtää osan Dota2 Battle Pass myynnistä suoraan palkintopottiin. Lähteet ovat laskeskelleet, että jopa 25 % myynnistä ohjautuu TI10 palkintopottiin ja jälleen on tiedossa miljoonapotteja tulevan Dota2 The Internationalin voittajalle, kunhan sinne asti päästään.

Se mikä viime viikolla myös selvisi, on se että Valven CS::GO saavutti menneellä viikolla rajapyykin ohittaessaan 100 miljoonan dollarin palkitopottirajan. Tähän rajaan on tarvittu 5160 turnausta. Vertailun vuoksi Dota 2:lla vastaava luku on yli 200 miljoonaa dollaria palkintorahoja.

Muita menneen viikon kansainvälisiä uutisia

Spotifysta tuli League of Legendsin Global Audio Service Provider sen tehtyä Riot Gamesin kanssa sopimuksen, tullen näin ensimmäiseksi globaaliksi musiikkitoimittajaksi LoL pelin 300 miljoonalle aktiiviselle pelaajalle.

Call of Duty kasvamassa?

Call of Dutyn ”pääjehu” JOhann Faries on kertonut Sports Business JOurnalissa että Activision Blizzard miettii mahdollisuutta kasvattaa Call of Duty liigaa. Activision olisi jo ollut keskusteluissa uusien mahdollisten joukkueiden kanssa. Call of Duty League aloitti tänä vuonna ensimmäistä kertaa 12 alueellisen franchiseen kanssa uuden liigan, joka on pitkälti samanmallinen kuin Activision Blizzardin Overwatch Liiga.

Tencent sijoittaa 14,5 miljoonaa dollaria uuteen pelialustaan

Viime viikon Tencent Esports Global Summit sisälsi myös Tencentin ilmoituksen sijoittaa 14,5 miljoonaa dollaria Peacekeeper Elite Esports ekosysteemiin yhdessä Global Esports Federation kanssa, projektin nimenä on #worldconnected.

ENCE palaa kehiin

Ensi viikolla alkavat myös ESL Pro Liigan kausi 12 Euroopan ryhmän ottelut. ENCE:n ensimmäinen peli on iltapäiväpeli Heroic-vastaan keskiviikkona. Paras kolmesta pelattavassa ottelussa Heroic lähtee pienoisena vedonlyöntioperaattoreiden suosikkina, mutta pitkä pelaamattomuus tällä tasolla saattaa olla ENCE:n hyvä puoli. ENCE kohtasi tanskalaiset viimeksi cs_summit 6:ssa kesäkuussa kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla tanskalaiset veivät voiton kartoin 2-1, ottaen selkeät voitot Miragessa ja Nukessa, jättäen ENCE:lle Trainin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *